Juba neljandat aastat järjest sisustab tallinlaste viimaseid septembrikuu päevi rikkaliku programmiga kultuurifestival Disainiöö. Arts and Lights in Tallinn. 24.-27 septembrini aset leidva festivali fookuses on sellel aastal leidlikkus, innovatsioon, säästlikkus ja taaskasutus.

Selleaastase festivali süda asub Rotermanni kvartalis kus Disainiöö üritused haaravad enda alla Prooviveski, Elevaatori ja Nisurukkiveski. Üle linna toimuvad satelliitüritused Tarbekunsti-ja Disainimuuseumis, SooSoo galeriis, Katariina Kirikus, Lühikeses Jalas, Soolalaos ja mitmel pool mujal.

Kultuurihuvilistel on võimalik seekord kuulata ja vaadata esinejaid ning loojaid Poolast, Sloveeniast ja Soomest kuni Prantsusmaa, Austria ja Austraaliani välja. Disainiöö raames toimuvad seminarid, avatakse mitmeid näitusi, oma kollektsioonidega üllatavad publikut Eesti tuntud moeloojad ning toimub heategevuslik disainioksjon, kust kõigil on võimalik omandada ainulaadset ja unikaalset disaini. Linnarahvale on avatud ka temaatiline välikino ning jälgida saab põnevat kokkade võistlust. Lisaks kõigele sellele sisutavad nelja päeva mitmed muud installatsioonid, performance’d, seminarid, välieluruumi väärtustavad ettevõtmised ja töötoad. Disainiöö raames toimub konkursside “Eesti disain ja elukeskkond 2009” ja „Eetiline Eesti suveniir“ võitjate väljakuulutamine.

Disainiöö rikkalik programm toob selgelt esile inimestes peituva loovuse ja leidlikkuse potentsiaali meie elu senisest säästlikumalt ja hoolivamalt ümber kujundamiseks. Ehk peitub just loovuses ja innovatsioonis võti praegusest majandussurutisest väljumiseks?

Kõik festivali üritused on külastajatele tasuta (va. Moeshow „Miks elu on nagu on?“ ja Kokkade võistlus "Disainitud kulinaaria").

Festivali pidevalt täieneva programmi leiad aadressilt:  www.disainioo.ee

Festival korraldaja on Eesti Disainerite Liit. Meie partnerid on: MTÜ Disainiöö, Rotermann Eesti OÜ, Tallinn-2011, Valgusfestival, Kinobuss, Plektrum, Helsinki Design Week jt.

Avalikud suhted:
Maris Takk
Peakorraldaja:
Ilona Gurjanova

Eesti Disainerite Liit, esinaine
Suur-Karja 14
Tallinn 10140
www.edl.ee
tel +372 55573687

Uudised

Elurikkuse võimendamine ruumi planeerimisel

Progressiihalus ja majandusele keskendumine on viinud elurikkuse hääbumise ja inimese loodusest kaugenemiseni, mis avaldub ka elukeskkonna kvaliteedi languses.
Loe Sirbist http://www.sirp.ee/s1-artiklid/arhitektuur/elurikkuse-voimendamine-ruumi-planeerimisel/ !

Kuues logistika suvekool

Tere tulemast Logistika suvekooli 2018, mis toimub juba peagi, 23.-24. augustil Tallinnas! Vaata täpsemalt http://www.logistikasuvekool.ee/ !

Eriplaneering ehk Mis on lubatud Jupiterile …

Riigi eriplaneeringutest Sirbis, vaata http://www.sirp.ee/s1-artiklid/arhitektuur/eriplaneering-ehk-mis-on-lubatud-jupiterile/ !

Seminar andmepõhisest ühistranspordi planeerimisest

Eesti targa linna klaster korraldab koostöös Tartu linnavalitsusega 30. augustil 2018 V SPA konverentsikeskuses seminari andmepõhise ühistranspordi planeerimise teemal.

Eesti topograafia andmekogu andmed, katastripiirid ja kitsenduste mõjualad muutusid avaandmeteks

Alates 1. juulist 2018 on Eesti topograafia andmekogu (ETAK) andmed, sh vektorgraafikas tuumandmed, ortofotod, kõrgusandmed, ETAK-i alusel loodud digitaalkujul kaardid ja katastripiirid ning kitsenduste mõjualade andmed kõigile tasuta allalaaditavad.