Juba neljandat aastat järjest sisustab tallinlaste viimaseid septembrikuu päevi rikkaliku programmiga kultuurifestival Disainiöö. Arts and Lights in Tallinn. 24.-27 septembrini aset leidva festivali fookuses on sellel aastal leidlikkus, innovatsioon, säästlikkus ja taaskasutus.

Selleaastase festivali süda asub Rotermanni kvartalis kus Disainiöö üritused haaravad enda alla Prooviveski, Elevaatori ja Nisurukkiveski. Üle linna toimuvad satelliitüritused Tarbekunsti-ja Disainimuuseumis, SooSoo galeriis, Katariina Kirikus, Lühikeses Jalas, Soolalaos ja mitmel pool mujal.

Kultuurihuvilistel on võimalik seekord kuulata ja vaadata esinejaid ning loojaid Poolast, Sloveeniast ja Soomest kuni Prantsusmaa, Austria ja Austraaliani välja. Disainiöö raames toimuvad seminarid, avatakse mitmeid näitusi, oma kollektsioonidega üllatavad publikut Eesti tuntud moeloojad ning toimub heategevuslik disainioksjon, kust kõigil on võimalik omandada ainulaadset ja unikaalset disaini. Linnarahvale on avatud ka temaatiline välikino ning jälgida saab põnevat kokkade võistlust. Lisaks kõigele sellele sisutavad nelja päeva mitmed muud installatsioonid, performance’d, seminarid, välieluruumi väärtustavad ettevõtmised ja töötoad. Disainiöö raames toimub konkursside “Eesti disain ja elukeskkond 2009” ja „Eetiline Eesti suveniir“ võitjate väljakuulutamine.

Disainiöö rikkalik programm toob selgelt esile inimestes peituva loovuse ja leidlikkuse potentsiaali meie elu senisest säästlikumalt ja hoolivamalt ümber kujundamiseks. Ehk peitub just loovuses ja innovatsioonis võti praegusest majandussurutisest väljumiseks?

Kõik festivali üritused on külastajatele tasuta (va. Moeshow „Miks elu on nagu on?“ ja Kokkade võistlus "Disainitud kulinaaria").

Festivali pidevalt täieneva programmi leiad aadressilt:  www.disainioo.ee

Festival korraldaja on Eesti Disainerite Liit. Meie partnerid on: MTÜ Disainiöö, Rotermann Eesti OÜ, Tallinn-2011, Valgusfestival, Kinobuss, Plektrum, Helsinki Design Week jt.

Avalikud suhted:
Maris Takk
Peakorraldaja:
Ilona Gurjanova

Eesti Disainerite Liit, esinaine
Suur-Karja 14
Tallinn 10140
www.edl.ee
tel +372 55573687

Uudised

Eesti ruumiloome. Kuidas edasi?

Avalik seminar
26.10.2018 kell 15.00-18.00 Eesti Arhitektuurimuuseumis, Ahtri 2.

Riigikantselei ruumiloome ekspertrühm kutsub avalikule seminarile, et tutvustada valminud aruannet, arutleda, milline on Eesti ruumi tervikpilt täna ja kuidas see sünnib ning esitleda, millised protsessid nii Eestis kui mujal toetavad ruumilise keskkonna senisest suurema tähelepanu alla seadmist.

“VALMIS OLLA. START!”

EESTI PLANEERIJATE ÜHINGU SEMINAR
19. SEPTEMBER 2018
KULTUURIKATEL, PÕHJA PST 27A, TALLINN
Lisatud ettekanded

Tänane riigikohtu otsus, millega tühistati Hiiu maakonnaga piirneva mereala maakonnaplaneeringu tuuleenergia tootmised alade osa, võib ulatuslikult muuta Eesti ruumilise planeerimise ja keskkonnamõju strateegilise hindamise praktikat ja tõstatab küsimuse

Tänase otsuse valguses oleks näiteks üleriigilises planeeringus pidanud detailselt analüüsima kas Rail Baltic (RB) suundub Tallinnast Riiga läbi Tartu, Viljandi või Pärnu.

Riigikohtu otsus Hiiu mk mereplaneering tühistada tuuleenergia tootmise alade osas

Riigikohus tegi täna otsuse maakonnaplaneeringu Hiiu maakonna mereplaneering tühistada tuuleenergia tootmise alade osas.

Elurikkuse võimendamine ruumi planeerimisel

Progressiihalus ja majandusele keskendumine on viinud elurikkuse hääbumise ja inimese loodusest kaugenemiseni, mis avaldub ka elukeskkonna kvaliteedi languses.
Loe Sirbist http://www.sirp.ee/s1-artiklid/arhitektuur/elurikkuse-voimendamine-ruumi-planeerimisel/ !